hypnotherapie Psychotherapie

hypnotherapie Psychotherapie

 

Voortgezet

Een vorm van lichaamsgeoriënteerde therapie (BOT) is een psycho-analytische benadering die lichaamsgeoriënteerde therapie (BOT) is. In wezen verkent de psychodynamische lichaamsgerichte psychotherapie de hele structuur van de psyche van een individu. Met andere woorden, in de psycho-analytische psychotherapie vindt de patiënt zijn weg naar de onbewuste niveaus van zijn psychologische make-up.

De onbewuste elementen van iemands psyche behoren tot de zogenaamde schaduwelementen. ARYisan is de naam die gegeven wordt aan onbewuste elementen. We hebben allemaal verschillende schaduwelementen. Een onopgelost psychisch probleem kan worden gezien als een opeenstapeling van onopgeloste psychische problemen. Door te werken met de onbewuste innerlijke lagen van de psyche, zijn psychoanalytici in staat te achterhalen waar deze problemen vandaan komen om ze vervolgens op te lossen. Het is belangrijk op te merken dat het terloops uitoefenen van de zorghandel vrijdag tussen een psychoanalyticus en een patiënt probleemoplossend vermogen en de genezende autoriteit van de therapeut vereist. De therapeut werkt aan de wortel, ook al moet hij daarvoor een bezoek brengen aan de straat. De onbewuste emotionele massa van de patiënt is een natuurlijk doelwit van analyse.

Hypnotherapeuten worden nogal eens te nauw geassocieerd met hypnose. Het Spiegeltechniekblok houdt echter vol dat hypnotherapeuten zich niet alleen op hypnose moeten richten. Het is waar dat je gehypnotiseerd kunt worden om dingen te doen die je normaal vreemd vindt, maar er zijn ook andere soorten therapie die sneller met hypnose kunnen worden gedaan.

Door meer te begrijpen over hypnotherapie worden we ook beter geïnformeerd over de vele andere aspecten van de psychotherapierelatie. Ons begrip zou moeten worden zoals dat van de cliënt, een bredere bundel van begrip ontwikkelend.

Het tweede aspect van dit type psycho-analytische psychotherapie betreft het bedenken van strategieën voor het oplossen van problemen op het onbewuste niveau van het psychologische conflict. In dit opzicht tracht de analyticus een strategie te ontwikkelen die de gewoonlijk onbereikbare toestand, het gokken met als voorbeeld, tot stand brengt en hen helpt hun doel in een ander licht te zien.

Dit is een techniek die Key-Word Scrambling wordt genoemd. Key-Word Scrambling staat de analyticus niet toe te veel energie te richten op wat de cliënt heeft bedacht als het probleem. In plaats daarvan probeert hij een ander, dieper geworteld probleem te vinden om de relatie op te lossen die hij heeft met de persoon die het probleem is. Met andere woorden, key-word scrambling is een strategie die bedoeld is om tot de echte wortel van een probleem te komen en niet de analyse ervan die ook het symptoom van het probleem kan zijn.

David Elman, ook bekend als “Fixed-state Theory” stelt dat de sleutel-woord strategie gewoonlijk zo is opgezet dat het de proefpersoon resistent maakt tegen verandering. Het dwingt hen om zich te verzetten tegen elke conventionele aanpak die de therapeut zou kunnen hebben. Het maakt hen een Gemakkelijker campagne om hen te dwingen er iets aan te doen.

Lees meer…

Lichaamgerichte traumatherapie

Klachten en depressie

  Voortgezet Een vorm van lichaamsgeoriënteerde therapie (BOT) is een psycho-analytische benadering die lichaamsgeoriënteerde therapie (BOT) is. In wezen verkent de psychodynamische lichaamsgerichte psychotherapie de hele structuur van de psyche van een individu. Met andere woorden, in de psycho-analytische psychotherapie vindt de patiënt zijn weg naar de onbewuste niveaus van zijn psychologische make-up. De onbewuste…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.