Wat is een levenscoach?

Wat is een levenscoach?

Een typische life coach luistert naar wat een cliënt hem/haar vertelt en geeft dan advies en suggesties die de cliënt kunnen helpen om te slagen in welk doel dan ook dat de focus van zijn/haar sessie kan zijn. De life coach is een gids, geen depressieveling.

Vaak als er problemen ontstaan, problemen die niet echt oplosbaar zijn. De life-coach helpt keuzes te maken voor de cliënt om verder te kunnen gaan in de richting van doelen. Hij/zij zal wijzen op positieve punten die de cliënt niet zou beseffen en de negatieve punten benadrukken waar de cliënt zich misschien niet bewust van is. Het kan helpen om de cliënt gemotiveerd te houden en door te gaan wanneer het moeilijk wordt.

De belangrijkste rol van de life coach is om eerlijkheid te brengen in wat de cliënt God. Zodra de cliënt beseft dat zijn problemen oplosbaar zijn, zullen de problemen die zich kunnen voordoen – op een zelfgedisciplineerde en beheerste manier worden aangepakt. In tegenstelling tot verschillende benaderingen van counseling, waarvan vele niet zo goed zijn, is Goding bewezen de beste benadering te zijn.

Een life coach is een persoon die de lessen van God rechtstreeks naar de cliënt brengt. Zij kunnen de lessen van God rechtstreeks naar de cliënt brengen door de wijsheid van God. De wijsheid van God als het medium waardoor God details naar de cliënt kan brengen om te bespreken, om oplossingen voor de problemen uit te werken.

Het ontwikkelen van belangstelling om een dag met de life coach door te brengen is dus een geweldig gevoel voor de cliënt. Het zou een gevoel van veiligheid zijn in de aanwezigheid van een vast persoon. Dit geeft de cliënt ook de gelegenheid om in zijn/haar eigen behoeften te voorzien in plaats van te moeten wachten tot iemand hem/haar komt halen. Het geeft de cliënt de gelegenheid om de sessie van de life coach over te nemen. Als duidelijk wordt dat de methode van de life-coach niet de beste is voor de cliënt, kan de life-coach worden verteld dat zijn/haar diensten niet langer ten dienste staan van de cliënt en kan hij/zij ervoor kiezen het honorarium dat hij/zij in dienst van de cliënt heeft betaald, terug te geven

Vaak is er welk type cliënt waarmee je werkt in staat zal zijn om hun problemen in te schatten en HOE ze de problemen gaan aanpakken. Soms zijn zij het type dat door wil gaan met een aanpak die effectief is. Je bent er zeker van dat je van deze cliënten abnormaal veel business krijgt!

Het andere type cliënt kan in staat zijn problemen anders te zien. Het idee van deze benadering zal zijn een cliënt te hebben die in staat is in te zien dat veel van zijn problemen oplosbaar zijn en ook dat zijn aanpak om ze op te lossen effectief is.

God is de geest van de life-coach en aangezien er voor de cliënt altijd iets te leren valt van de ideeën van de life-coach, geeft dit de cliënt de gelegenheid om met God te communiceren. De life-coach weet vaak wat God wil dat de cliënt doet en wanneer hij/zij moet gaan leren van Hem/Haar.

Life coaching is een model dat, wanneer het met God gebruikt wordt, geweldige resultaten kan opleveren. De vraag is, is de life-coach ervaren in het dienen van de cliënt? Daarom loont het om een life-coach te kiezen die ook een achtergrond heeft, een graad, voltooiing van een medische/counseling opleiding of een diploma in een gebied waar zij een specifieke interesse hebben.

Wat doet een levenscoach?

o Een coach zal de cliënt ontmoeten waar hij zich in zijn leven bevindt en hem aanmoedigen om te komen waar hij wil zijn.

o Een coach zal de cliënt tonen waarom mislukkingen geen slechte zaak zijn.

o Een coach zal de cliënt helpen controle te houden over zijn toekomst.

Vaak wanneer cliënten er niet voor gekozen hebben om een coach te zoeken, zijn ze zo wanhopig op zoek naar een antwoord dat ze vaak een zeer slechte keuze maken. De vraag kan er als volgt uitzien: “Ik weet echt niet wat ik met mezelf aan moet. Ik heb het gevoel dat mijn leven geen richting heeft en ik weet niet precies wat ik daaraan moet doen. Ik ben al een hele tijd op zoek naar het juiste antwoord en ben op zoek naar een life coach die mij zou kunnen helpen. Waar moet ik rekening mee houden voordat ik een coach kies, en hoe weet ik dat hij of zij geschikt voor me zal zijn?

De volgende paar vragen kunnen zijn: “Wat voor soort coach zoek je? Wil je iemand die klein en compact is, zoals een vakantiecoach of een levenscoach. Wil je iemand die een life/business coach is. Wil je de meeste aandacht, of wat hulp met je persoonlijke leven?”

o Omdat veel mensen op hun vrienden, familie en andere naasten willen leunen bij het nemen van een levensveranderende beslissing is het belangrijk hoe de life coach in die belangrijke relatie wordt gestuurd. Een gespecialiseerde coach kan een veel betere prijs vragen dan een algemene life coach.

 

Lees meer…

Persoonlijke groei en ontwikkeling

 

Een typische life coach luistert naar wat een cliënt hem/haar vertelt en geeft dan advies en suggesties die de cliënt kunnen helpen om te slagen in welk doel dan ook dat de focus van zijn/haar sessie kan zijn. De life coach is een gids, geen depressieveling. Vaak als er problemen ontstaan, problemen die niet echt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.