Wat is een bedrijfseigenaar?

Wat is een bedrijfseigenaar?

 

 

 

Boekhouden is een van de meest voorkomende werkzaamheden die door accountantskantoren worden verricht. Accountants doen echter meer dan het opstellen en indienen van belastingaangifteformulieren. Een CPA, of “certified public accountant”, beschrijft zakelijke transacties en de resultaten daarvan in een schriftelijk verslag. Dergelijke verklaringen worden vervolgens door een cliënt gebruikt om feiten weer te geven en verschillende andere presentaties te houden, waaronder het opstellen van een geconsolideerde nettowaardestaat en het presenteren van verschillende ratio’s en historische boekhoudkundige informatie. Dergelijke activiteiten vereisen op zichzelf niet de aanstelling van een accountant, maar de cliënt kan ervoor kiezen er een aan te nemen indien hij of zij op die gebieden niet voldoende ervaring heeft.

Het doel van een belastingaccountant is het vaststellen van wettelijke voorschriften en belastingwetten. Zijn of haar primaire taak is het opstellen van een financieel rapport dat nodig is voor het opstellen van een aangifte. Een CPA heeft de verantwoordelijkheid om de juistheid te controleren van de financiële gegevens die aan de IRS worden voorgelegd. Als werknemer heeft hij of zij er belang bij dat de IRS de belastingwetten naleeft. Een CPA kan optreden als vertegenwoordiger voor een belastingbetaler, in welk geval hij of zij aan het hoofd staat van de naleving van de belastingwetgeving.

De meeste accountantskantoren bieden een of andere vorm van financiële boekhouding en accountantsdiensten aan. De snelle groei van de technologie heeft het mogelijk gemaakt een belastingaccountant op de loonlijst te houden, als dat is wat de cliënt nodig heeft, en ook een accountant een bedrijfspraktijk te laten beheren. Sommige accountantskantoren bieden naast boekhoudkundige diensten ook financiële planning en occasionele audits van bedrijven aan.

De grootste uitdaging voor de meeste mensen bij het runnen van een bedrijf is het in evenwicht brengen van hun boekhouding. Het is bijna onmogelijk om elke dag nauwkeurig financiële verslagen op te stellen, maar een accountant kan het boekhoudproces vergemakkelijken. Voor vele, maar niet alle, bedrijfseigenaars wordt het boekhoudproces begeleid door een CPA. Zoals ik al zei, is het niet nodig om een fulltime accountant in dienst te nemen, of zelfs om deze taak aan een CPA uit te besteden. Men zou de financiële administratie kunnen bijhouden en financiële verslagen handmatig kunnen opstellen, maar dit vereist deskundigheid op technisch, administratief en tegenwerkgebied.

Voor ondernemers die er genoeg van hebben hun professionals tevreden te houden, is het nuttig te weten dat de meerderheid van de accountantskantoren hun cliënten financieel-administratieve diensten aanbiedt. Maar een paar bieden alleen boekhoudkundige diensten aan, andere bieden zowel boekhouding als financiële planning, of een combinatie van beide. Dus, hoe beslist een ondernemer tussen het inhuren van een boekhoudkantoor of het zelf doen? Het eerste wat een bedrijfseigenaar doorgaans zal doen, is bepalen welk accountantskantoor een klant wil inhuren. Het inhuren van een accountant kost geld, maar het zal waarschijnlijk minder zijn dan het betalen van een accountant bij u in de buurt. Men moet ook bedenken dat men elke accountant moet doen en elk jaar een document moet indienen voor degenen die met geen enkel accountantskantoor werken, de “off- ramp” genoemd.

Lees meer…

HR uitbesteden

Salarisadministratie

 

 

      Boekhouden is een van de meest voorkomende werkzaamheden die door accountantskantoren worden verricht. Accountants doen echter meer dan het opstellen en indienen van belastingaangifteformulieren. Een CPA, of “certified public accountant”, beschrijft zakelijke transacties en de resultaten daarvan in een schriftelijk verslag. Dergelijke verklaringen worden vervolgens door een cliënt gebruikt om feiten weer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.